Olifu GmbH

Tradicija i iskustvo

Olifu GmbH datira od 1986. godine kada je pod imenom HaPe Kiga po inicijalima njenog osnivača (Peter Handstein) nastala firma sa idejom da na Nemačkom tržištu predstavi kvalitetne igračke i proizvode namenjene vrtićima i školama. Od 2003. godine firmi su se priključili stručnjaci za dizajn i pedagogiju Monika i Dieter Ellrich, Cristian Stasch sa Oliverom Funkom kao generalnim direktorom po čijim inicijalima je firma sa novim konceptom prepoznatljivosti na tržištu preimenovana u Olifu GmbH.

Proizvode firme Olifu odlikuje vrhunski pedagoški dizajn koji je postao prepoznatljiv i jedinstven u EU, a i šire.

Korisnička baza se vrlo brzo proširila sa vrtića i škola na terapeutske ustanove (logopede, radne i zdravstvene terapeute, sportska udruženja, staračke domove).

Olifu GmbH preko svojih ekskluzivnih predstavnika posluje u više od 20 zemalja širom sveta uključujući Austriju, Englesku, Irsku, Francusku Holandiju, Letoniju, Moldaviju, Madjarsku, Rumuniju, Skandinavske zemlje, Sloveniju, Tursku. Od 2015. godine Olifu brend je uspešno prezentovan i na tržištima Kine i Južne Koreje. Od nedavno Olifu proizvodi dostupni su i u Srbiji, Hrvatskoj i Makedoniji.

Olifu Srbija

Ko smo mi?

Olifu Srbija, čiji je ekskluzivni ovlašćeni distributer za srpsko tržište firma Binki d.o.o., nudi visokokvalitetne proizvode, izdržljive i trajne, namenjene vrtićima, školama i terapeutskim ustanovama. Naši inovativni proizvodi pomažu sveobuhvatnom razvoju dece na neusiljen, interaktivan i zabavan način. Oni podstiču analitičko mišljenje, slobodnu igru, prostornu orijentaciju, logičko razmišljanje, uvidjanje uzročno-posledičnih veza, pomažu boljoj koordinaciji pokreta, unapredjuju motorički razvoj, doprinose dečijoj saradnji i socijalizaciji, pospešuju kreativnost i maštu.

Cilj nam je da u bliskoj saradnji sa edukatorima, pedagozima i terapeutima kroz direktnu upotrebu proizvoda i kroz igru prezentujemo naše ekskluzivne proizvode na najbolji mogući način.

Svi naši proizvodi proizvedeni su prema strogim bezbednosnim standardima važećim u EU (EN71) i podležu strogoj kontroli kvaliteta (CE, TÜV, ISO9002).

Dva glavna aspekta na kojima Olifu razvojni tim konstantno radi su edukativne igračke koje godinama dokazuju svoj kvalitet i učinkovitost te ostaju u fokusu interesovanja dizajnera za dalje usavršavanje i sve veći problem mnoge dece sadašnjice poput nedostatka pokreta, govora i/ili koncentracije i težnja da se ovi problemi kvalitetnim edukativnim proizvodima prevazidju.